Praktijk Borger / Patiënt van de week


 
poes

Dit zijn Hercules, Iphigenia, Icarus, Ilmarinen en Izanagi van Scarlettini. Het zijn Oosters kortharen van 12 en 13 weken oud.
Ze kwamen met z'n allen langs voor de vaccinatie en voor het plaatsen van een chip.

 

Oosters kortharen zijn typische katten. Ze hebben dan ook een uniek uiterlijk, het zijn ranke slanke katten met een spitse kop en verhoudingsgewijs grote oren. Toch voor de liefhebber zijn het geweldige katten, en ze zeggen ook wel éénmaal een oosterse kat, altijd een oosterse kat. Tijdens het enten ging alles prima, ze zagen er allemaal stuk voor stuk heel mooi en gezond uit.
poes

 

poes
Toen nog het chippen, op deze foto zit de chip nog in de verpakking maar de verpakking is haast net zo groot als het kitten zelf. Elke keer weer verbazen we ons erover hoe goed kittens reageren op het chippen.
Het is een vrij grote naald die onder de huid wordt gebracht en zo de chip wordt geïmplanteerd. Bij veel oudere dieren, zowel kat als hond, geeft dit toch vaak wat verzet.
Zowel bij kittens als bij puppies, hoe klein ze ook zijn, komt er eigenlijk zelden een reactie op het chippen.

 
Een paar van deze Oosters kortharen moeten in de toekomst voor nageslacht gaan zorgen. Hiervoor gaan ze naar kattenshows om zichzelf te promoten en een zo hoog mogelijk resultaat te behalen.
Ze worden dan door keurmeesters bekeken en op de manier op de foto worden ze gepresenteerd.
poes
oosterse korthaar

 
 
 
 
 
 
 
Meer informatie over oosters kortharen www.scarlettini.nl