KATERVERBLIJVEN

Het houden van één of meerdere dekkaters legt een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de eigenaar. Immers, dekkaters zullen meestal moeten worden ondergebracht in aparte ruimtes en gescheiden worden gehouden van de aanwezige poezen om te voorkomen dat er ongewenste dekkingen plaatsvinden. Daarbij komt nog de, voor ons mensen onplezierige, gewoonte van ongecastreerde katers om hun territorium te markeren met urine - het z.g. 'sproeien' - een tamelijk onaangenaam parfum ...

Wij vinden het belangrijk dat onze katers een goed onderkomen hebben en tevens van het buiten-zijn kunnen genieten. Daarom hebben wij voor elke kater een buitenren laten bouwen.

Wij zijn ook van mening dat een dier niet in eenzame afzondering mag leven, dus proberen wij ervoor te zorgen dat elke kater een maatje heeft. Helaas lukt dat niet altijd. Sommige van onze katers dulden  geen andere kat in hun verblijf; natuurlijk hebben zij wel contact met de andere katten wanneer zij in de tuin zijn. Soms blijft het schipperen ... Zo hebben wij kater Joep omgeruild met de poezen Athina en Beyoncé, omdat Joep ruzie bleef maken met de in de tuin aanwezige katten. In het schema hieronder kunt u zien hoe en met wie onze katers gehuisvest zijn en u kunt doorklikken naar meer informatie over de desbetreffende katerverblijven.

VERBLIJF

BEWONERS

meer ....

Katerverblijf 1 Athina & Beyoncé

 

Katerverblijf 2 Cliff  

In huis Pinocchio, Caravaggio, Joep, Buddy & Owen  

 

 

 

Nanda Alstede