Van Scarlettini

 

 

 

  bar4-1.gif (1310 bytes)  

'Amor Vincit Omnia'

Dat wij van katten en andere levende wezens op vier pootjes houden, zal geen verbazing wekken. Onze gezamenlijke kattenhobby bracht ons samen. Wij houden zielsveel van onze dieren, die wij in eerste instantie voor ons eigen plezier hebben en simpel omdat wij ons het leven zonder dieren niet zouden kunnen voorstellen. Daarnaast vinden wij het fokken van gezonde en mooie Siamezen en Oosters Kortharen uitermate boeiend. Steeds opnieuw is het een prachtige gebeurtenis wanneer een van onze poezen een nestje ter wereld brengt. Het is zo mooi om te mogen beleven dat de, aanvankelijk dove en blinde wezentjes, nauwelijks groter dan een flinke muis, binnen enkele weken uitgroeien tot echte katjes met een eigen karakter en uitstraling. Beiden houden wij van wat men ook wel de ‘moderne’ Siamees/Oosters Korthaar noemt: de goed getypeerde Oosterse kat.  

Wat betreft het fokken van katten, heeft Harry zonder twijfel de meeste ervaring. Het werd hem met de paplepel ingegeven; zijn moeder (op 95-jarige leeftijd overleden op 18 februari 2004) fokte al Perzen en was een van de eersten in Nederland die de Perzisch Colour point fokte. Als een logisch vervolg hierop fokte Harry meer dan 30 jaar Perzische Chinchilla’s, totdat hij gegrepen werd door de gratie en schoonheid en het bijzondere karakter van de Oosterse katten

Met evenveel kunde en enthousiasme wijdt hij zich nu aan het fokken van de Siamees en Oosters Korthaar.

Harry op 18 jarige leeftijd met de Chinchilla poes Mignonne.  Harry met Perzische kittens in 1958

Nanda, Siamezen-freak van het eerste uur, heeft haar hele leven al Siamezen gehad, maar is pas in 1994 met fokken begonnen onder de catterynaam Van Scarlettini. De keuze voor deze naam is eigenlijk min of meer uit nood geboren. Bij het aanvragen van een catterynaam bleken alle opgegeven namen reeds te bestaan. De nestor van de cattery ‘Scarlett Artemis Agricola’ een seal point poes, werd altijd liefkozend ‘Scarlettini’ genoemd en het leek een goed idee om de cattery naar haar te noemen. Om vele redenen is Nanda blij Harry aan haar zijde te hebben, maar in verband met fokken is hij, ook al door zijn grote genetische kennis, een enorme steun!

...... lees hier wat het betekent een kattenfokker te zijn .....

Wij hebben lang in Voorburg in een rijtjeshuis gewoond.

Sinds 1 februari 2007 wonen wij in Drenthe, in het dorpje Drouwen op de Hondsrug. Wij hebben er altijd van gedroomd om dichtbij de natuur te wonen en aangezien wij niet meer economisch gebonden waren aan de Randstad, hebben wij onze droom waargemaakt. Wij wonen in een vrijstaand huis, 5 minuten lopen van bossen, heide en zandverstuivingen.

en dit zijn onze buren:

Voor meer foto's van ons droomhuis 

Onze tuin is geheel omheind, opdat onze katten ook van het buiten zijn kunnen genieten. Aan het katerverblijf is een grote buitenren gebouwd en de poezen die in een apart gedeelte van ons huis wonen, hebben ook een buitenren tot hun beschikking. 

Voor foto's van de bouw van omheining en rennen  

catbutterflies.gif (7123 bytes)               mouse.gif (13631 bytes)            Seal Point

    

  

Nanda Alstede


Free Music Downloads | Free ringtones at EZ-Tracks.com